Beef Jerky van Schotse Hooglander, met een vleugje Jim Beam Honey
Jack’s godfather beef jerky – highlander honey edition
-
Snack
-
4 personen
-
16-17 uur
Ingredienten
- 1,4 kg rundvlees (bij voorkeur bieflappen van eigen highlander)
- 11,5 el cola (ongeveer 175 ml)
- 6 el Jim Beam Honey likeur
- 2,5 el citroenlimonade (bv. Sprite, 7-Up of vergelijkbaar)
- 2 el bruine suiker (optioneel, versterkt karameltonen)
- 1,5 el grof zeezout
- 1 tl zwarte peper (versgemalen)
- 1 tl gerookt paprikapoeder of chilivlokken (optioneel)
- 1 tl "Sweet Rub of Mine" (optioneel voor een bbq-twist)
Bereidingswijze
- Vlees voorbereiden: Snijd het vlees tegen de draad in in reepjes van ongeveer 4 mm dik, gebruik bij voorkeur half bevroren vlees voor een strakke snede en verwijder overtollig vet.
- Marineren: Meng alle marinade-ingrediënten in een grote schaal of ziplockzak, voeg het vlees toe zodat het volledig bedekt is en laat minimaal 12 uur marineren (of 3 uur bij gebruik van een vacuümmethode). Schep tussentijds om.
- Kamado instellen: Laat de Kamado afkoelen tot ongeveer 75°C, plaats een platesetter of deflector voor indirecte hitte, behoud een beperkte luchttoevoer en voeg eventueel een klein blokje rookhout toe (appels, kers of pecan).
- Drogen: Dep het vlees droog met keukenpapier, verdeel het gelijkmatig over een rooster of hang aan spiesen, sluit de deksel en droog gedurende 3 tot 5 uur. Controleer vanaf 3 uur of het vlees buigzaam blijft en enigszins stijf blijft staan.