Bieflappen van Schotse Hooglander van het spit
Joetisserie bieflappen van Schotse Hooglander
-
Hoofdgerecht
-
4
-
±2,5 uur
Ingredienten
- 1 kg bieflappen van Schotse Hooglander
- 2 el grof zeezout
- 1 el versgemalen zwarte peper
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl gedroogde tijm of rozemarijn
- 1 el Dijonmosterd
- 1 el olijfolie of gesmolten rundervet
- Klontje roomboter
Bereidingswijze
- Verwarm de Kamado en richt deze in voor indirect grillen op 140-150°C.
- Breng het vlees op smaak door het te insmeren met olijfolie of gesmolten rundervet en wrijf het in met een mengsel van zeezout, zwarte peper, gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder en tijm of rozemarijn. Smeer vervolgens een dun laagje Dijonmosterd over het vlees.
- Rol en bind de bieflappen, indien gewenst, met slagerstouw en rijg het vlees aan de Joetisserie spit, zorg voor een goede bevestiging.
- Start het slow roast proces door het vlees langzaam te laten draaien op de Kamado. Gaar het tot een kerntemperatuur van 50°C voor medium-rare of 54°C voor medium, wat ongeveer 2 uur duurt.
- Verhoog de Kamado temperatuur naar 250°C en verwijder de plate setter om directe hitte toe te passen. Smeer het vlees licht in met gesmolten roomboter en laat het 5-7 minuten draaien tot er een krokante korst ontstaat.
- Verwijder de spit zodra de kerntemperatuur 54-56°C (medium-rare) of 58-60°C (medium) bereikt. Laat het vlees 10 minuten rusten, verwijder vervolgens het touw en snijd het in dunne plakken.