Eendenborstfilet van de Kamado met 'Sweet Rub of Mine'

(0)
Beoordeel
Eendenborstfilet van de Kamado met 'Sweet Rub of Mine'
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 2 personen 2 personen
  • 40 minuten 40 minuten

Ingredienten

  • 2 eendenborstfilets
  • 2–3 tl Rock 'n Rubs "Sweet Rub of Mine"
  • Versgemalen zwarte peper
  • (Optioneel) 1 el maple syrup of honing
  • Een klein handje kersenhout (chunks of in rookbox)

 

Print

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Snijd het vet kruislings in en breng de rub aan beide zijden aan; laat kort intrekken tijdens het opwarmen van de kamado.
  2. Kamado instellen: Stel de kamado in voor indirect grillen bij 120–130°C en voeg kersenhout toe aan het houtskoolbed.
  3. Garen: Plaats de filets met de vetkant naar boven op het rooster en gareer tot een kerntemperatuur van 48–50°C.
  4. Optionele glaze: Meng maple syrup met warm water en breng een lichte laag aan op de filets voor het afgrillen.
  5. Afgrillen: Verhoog de temperatuur naar 200–220°C en grill eerst de vetkant gedurende 1–2 minuten voor krokantheid, gevolgd door een korte grillperiode van de vleeskant.
  6. Rusten en snijden: Laat de filets 5 minuten rusten onder losjes aluminumfolie en snijd vervolgens in dunne plakjes, haaks op de draad.