Eendenborstfilet van de Kamado met 'Sweet Rub of Mine'
Eendenborstfilet van de Kamado met 'Sweet Rub of Mine'
-
Hoofdgerecht
-
2 personen
-
40 minuten
Ingredienten
- 2 eendenborstfilets
- 2–3 tl Rock 'n Rubs "Sweet Rub of Mine"
- Versgemalen zwarte peper
- (Optioneel) 1 el maple syrup of honing
- Een klein handje kersenhout (chunks of in rookbox)
Bereidingswijze
- Voorbereiden: Snijd het vet kruislings in en breng de rub aan beide zijden aan; laat kort intrekken tijdens het opwarmen van de kamado.
- Kamado instellen: Stel de kamado in voor indirect grillen bij 120–130°C en voeg kersenhout toe aan het houtskoolbed.
- Garen: Plaats de filets met de vetkant naar boven op het rooster en gareer tot een kerntemperatuur van 48–50°C.
- Optionele glaze: Meng maple syrup met warm water en breng een lichte laag aan op de filets voor het afgrillen.
- Afgrillen: Verhoog de temperatuur naar 200–220°C en grill eerst de vetkant gedurende 1–2 minuten voor krokantheid, gevolgd door een korte grillperiode van de vleeskant.
- Rusten en snijden: Laat de filets 5 minuten rusten onder losjes aluminumfolie en snijd vervolgens in dunne plakjes, haaks op de draad.