Everzwijnfilet van de Kamado met Nobeltje-saus

(0)
Beoordeel
Everzwijnfilet met Nobeltje-saus voor de Kamado: Heerlijke recepten
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 4 personen 4 personen
  • 4 uur 4 uur

Ingredienten

  • 1,3 kg everzwijnfilet
  • Olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el grove mosterd
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt of geperst)
  • 1 takje rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 takje tijm (fijngehakt)
  • 1 el appelstroop
  • Zout en versgemalen peper
  • 2 sjalotjes (fijn gesnipperd)
  • 25 g roomboter
  • 50 ml Nobeltje-likeur (of een alternatief voor een kruidige likeur)
  • 250 ml runderfond
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 tl appelstroop
  • Maïzena (optioneel, voor binding)
  • Peper en zout naar smaak

 

Print

Bereidingswijze

  1. Marineren: Meng olijfolie, balsamicoazijn, grove mosterd, knoflook, rozemarijn, tijm en appelstroop tot een marinade. Wrijf hiermee het vlees in, dek af en laat minimaal 4 uur (bij voorkeur een hele nacht) in de koelkast marineren. Breng het vlees voor het grillen op kamertemperatuur.
  2. Garen op de Kamado: Stel de Kamado Joe in op indirect grillen bij circa 120 °C. Gril het vlees langzaam tot een kerntemperatuur van 52 °C wordt bereikt. Haal het vlees vervolgens van de barbecue en verhoog de temperatuur voor directe hitte (ongeveer 250 °C) om het vlees kort rondom af te schroeien, zodat een donkere korst ontstaat.
  3. Rusten: Wikkel het vlees losjes in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten om de sappen te behouden.
  4. Bereiden van de Nobeltje-saus: Fruit de gesnipperde sjalotjes in roomboter tot ze glazig zijn. Blus af met Nobeltje-likeur en laat 2 tot 3 minuten inkoken. Voeg runderfond toe en kook in totdat de saus iets indikt. Roer er grove mosterd en appelstroop door en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een maïzena-oplossing toe om de saus verder te binden.
  5. Serveren: Snijd het vlees in plakken en serveer met de warme Nobeltje-saus. Dit gerecht kan gepaard gaan met geroosterde aardappeltjes, rodekool of spruitjes met spek, evenals een stevige rode wijn of een glas Nobeltje-likeur.