Hazenrugfilets op de Kamado met saus

(0)
Beoordeel
Ontdek het perfecte recept voor hazenrugfilets met heerlijke saus
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 5 5
  • 45 minuten 45 minuten

Ingredienten

  • 5 hazenrugfilets
  • 2 el olijfolie
  • 50 g roomboter
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 tenen knoflook (gekneusd)
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 sjalot (fijngehakt)
  • 2 el balsamicoazijn
  • 300 ml runderbouillon (of paddenstoelenbouillon)
  • 1 tl Worcestershiresaus (of sojasaus)
  • 1 el roomboter
  • Optioneel: 1 tl maïzena + 1 el water

 

Print

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Haal de hazenrugfilets 30-45 minuten vóór bereiding uit de koelkast, dep ze droog en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
  2. Kamado instellen: Verwarm de Kamado tot circa 200°C met een gietijzeren rooster en plaats een voorverwarmde gietijzeren pan op het rooster.
  3. Bakken van het vlees: Smelt de roomboter in de pan, voeg tijm, rozemarijn en knoflook toe, en bak de filets ongeveer 1 minuut per kant tot er een bruine kleur ontstaat. Laat daarna 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Bereiding van de saus: Fruit de fijngehakte sjalot in dezelfde pan op middelhoog vuur, blus af met balsamicoazijn en voeg de bouillon en Worcestershiresaus toe. Laat de saus 10-15 minuten inkoken tot het volume gehalveerd is en roer op het eind de roomboter erdoor. Indien gewenst, kan de saus met een mengsel van maïzena en water licht worden ingedikt.
  5. Serveren: Snijd de filets in schuine plakjes en verdeel de saus; serveer de rest als toelichting bij begeleidende bijgerechten zoals aardappelgratin, spruitjes, pastinaakpuree of stoofpeertjes.