Hazenrugfilets op de Kamado met saus
Ontdek het perfecte recept voor hazenrugfilets met heerlijke saus
-
Hoofdgerecht
-
5
-
45 minuten
Ingredienten
- 5 hazenrugfilets
- 2 el olijfolie
- 50 g roomboter
- 2 takjes tijm
- 2 takjes rozemarijn
- 2 tenen knoflook (gekneusd)
- Peper en zout naar smaak
- 1 sjalot (fijngehakt)
- 2 el balsamicoazijn
- 300 ml runderbouillon (of paddenstoelenbouillon)
- 1 tl Worcestershiresaus (of sojasaus)
- 1 el roomboter
- Optioneel: 1 tl maïzena + 1 el water
Bereidingswijze
- Voorbereiding: Haal de hazenrugfilets 30-45 minuten vóór bereiding uit de koelkast, dep ze droog en breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
- Kamado instellen: Verwarm de Kamado tot circa 200°C met een gietijzeren rooster en plaats een voorverwarmde gietijzeren pan op het rooster.
- Bakken van het vlees: Smelt de roomboter in de pan, voeg tijm, rozemarijn en knoflook toe, en bak de filets ongeveer 1 minuut per kant tot er een bruine kleur ontstaat. Laat daarna 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Bereiding van de saus: Fruit de fijngehakte sjalot in dezelfde pan op middelhoog vuur, blus af met balsamicoazijn en voeg de bouillon en Worcestershiresaus toe. Laat de saus 10-15 minuten inkoken tot het volume gehalveerd is en roer op het eind de roomboter erdoor. Indien gewenst, kan de saus met een mengsel van maïzena en water licht worden ingedikt.
- Serveren: Snijd de filets in schuine plakjes en verdeel de saus; serveer de rest als toelichting bij begeleidende bijgerechten zoals aardappelgratin, spruitjes, pastinaakpuree of stoofpeertjes.