Pulled Beef van de Kamado met Bieflappen én Beerenburg

(0)
Beoordeel
Pulled Beef van de Kamado met Bieflappen én Beerenburg
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 11 personen 11 personen
  • 4 uren bereidingstijd 4 uren bereidingstijd

Ingredienten

  • Ca. 3,5 kg bieflappen
  • 4 el paprikapoeder (zoet)
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 2 el zout
  • 1 el zwarte peper
  • 2 el knoflookpoeder
  • 2 el uienpoeder
  • 1 el komijn (gemalen)
  • 1 tl chilipoeder (optioneel)
  • 3 el bruine suiker

Stoofvocht / braising liquid:

  • 200 ml rundbouillon
  • 100 ml Beerenburg (of bruine rum / bourbon)
  • 3 el tomatenpuree
  • 3 el Worcestershire‑saus
  • 2 el appelciderazijn (of balsamico)
  • 2 grote uien, grof gesneden
  • 4‑6 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml BBQ‑saus (optioneel)

Serveren:

  • 22 zachte broodjes
  • ca. 1,5 kg coleslaw
  • Extra BBQ‑saus naar smaak
  • Augurk/zoetzuur (optioneel)

Print

Bereidingswijze

  1. Rub mengen & aanbrengen:
    Meng alle rub‑ingrediënten in een kom. Wrijf de bieflappen in met een beetje olie en wrijf royaal in met de rub. Laat minimaal 1 uur intrekken — bij voorkeur 4‑12 uur in de koelkast, afgedekt.

  2. Kamado voorbereiden:
    Stel de kamado in op indirect vuur, ongeveer 110‑120 °C. Voeg rookhout toe voor extra smaak.

  3. Roken (optioneel):
    Leg het vlees indirect op het rooster en rook het 2–3 uur tot het een mooie kleur en rooksmaak heeft.

  4. Stoven:
    Plaats het vlees in een braadslede of Dutch oven. Voeg het stoofvocht toe. Dek goed af en gaar 3‑4 uur op 130‑150 °C totdat het vlees uit elkaar valt.

  5. Uittrekken & mengen:
    Trek het vlees uit elkaar met vorken, meng met wat van de stoofsaus, en serveer op broodjes met coleslaw, extra BBQ‑saus en augurk naar smaak.