Pulled Beef van de Kamado met Bieflappen én Beerenburg
-
Hoofdgerecht
-
11 personen
-
4 uren bereidingstijd
Ingredienten
- Ca. 3,5 kg bieflappen
- 4 el paprikapoeder (zoet)
- 2 el gerookt paprikapoeder
- 2 el zout
- 1 el zwarte peper
- 2 el knoflookpoeder
- 2 el uienpoeder
- 1 el komijn (gemalen)
- 1 tl chilipoeder (optioneel)
- 3 el bruine suiker
Stoofvocht / braising liquid:
- 200 ml rundbouillon
- 100 ml Beerenburg (of bruine rum / bourbon)
- 3 el tomatenpuree
- 3 el Worcestershire‑saus
- 2 el appelciderazijn (of balsamico)
- 2 grote uien, grof gesneden
- 4‑6 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml BBQ‑saus (optioneel)
Serveren:
- 22 zachte broodjes
- ca. 1,5 kg coleslaw
- Extra BBQ‑saus naar smaak
- Augurk/zoetzuur (optioneel)
Bereidingswijze
-
Rub mengen & aanbrengen:
Meng alle rub‑ingrediënten in een kom. Wrijf de bieflappen in met een beetje olie en wrijf royaal in met de rub. Laat minimaal 1 uur intrekken — bij voorkeur 4‑12 uur in de koelkast, afgedekt. -
Kamado voorbereiden:
Stel de kamado in op indirect vuur, ongeveer 110‑120 °C. Voeg rookhout toe voor extra smaak. -
Roken (optioneel):
Leg het vlees indirect op het rooster en rook het 2–3 uur tot het een mooie kleur en rooksmaak heeft. -
Stoven:
Plaats het vlees in een braadslede of Dutch oven. Voeg het stoofvocht toe. Dek goed af en gaar 3‑4 uur op 130‑150 °C totdat het vlees uit elkaar valt. -
Uittrekken & mengen:
Trek het vlees uit elkaar met vorken, meng met wat van de stoofsaus, en serveer op broodjes met coleslaw, extra BBQ‑saus en augurk naar smaak.