Pulled Turkey 'Sweet Rub of Mine'

(0)
Beoordeel
Pulled Turkey Sweet Rub of Mine van de Kamado
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 4–6 personen 4–6 personen
  • Ongeveer 5 uur Ongeveer 5 uur

Ingredienten

  • 1 kalkoendij met bot (ca. 1 kg)
  • 2 el Rock’n’Rubs Sweet Rub of Mine (of een mengsel van 80% Sweet Rub of Mine en 20% Noskos The Jerk)
  • 1 el zonnebloemolie of gesmolten boter
  • 50 ml appelsap of cider (voor in de folie)
  • Optioneel: 1 el BBQ-saus of honing voor afwerking

 

Print

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Dep de kalkoendij droog, wrijf in met olie of boter en breng royaal de rub aan. Marineer minimaal 4 uur, bij voorkeur een nacht in de koelkast. Haal het vlees 1 uur voor bereiding uit de koelkast.
  2. Kamado setup: Stel de Kamado in op indirecte hitte (gebruik platesetter/deflector) en verwarm tot 125–130°C. Voeg 1 à 2 blokken appelhout of pecanhout toe en plaats een lekbak met water of appelsap.
  3. Rookfase: Plaats de kalkoendij op het rooster en rook tot de interne temperatuur 60°C bereikt, ongeveer 2 uur. Hierbij kan zich een droge, donkere bark vormen.
  4. Inpakfase: Haal het vlees van de Kamado en wikkel het in aluminiumfolie met een scheutje appelsap of cider en eventueel een klein klontje boter. Plaats het terug op de Kamado en ga door met garen tot de interne temperatuur 88–90°C is, ongeveer 1,5–2 uur.
  5. Rusten: Haal het vlees van de Kamado en laat het, nog in de folie, 30–45 minuten rusten. Indien nodig, kan het vlees in een koelbox of bij 50°C in de oven in rust worden gehouden.
  6. Pulled maken en afwerking: Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en meng met het vocht uit de folie. Indien gewenst, voeg 1 el BBQ-saus of honing toe.
  7. Serveren: Serveer de pulled turkey als onderdeel van een maaltijd, bijvoorbeeld op brioche buns met coleslaw en extra saus, in wraps met mango-salsa of met gegrilde groente en aardappelen.
  8. Extra tips: Gebruik milde rookhoutsoorten (appel, kers of pecan). Indien extra pit gewenst is, kan 20% Noskos The Jerk toegevoegd worden aan de rub.
  9. Dranksuggestie: Amber ale, IPA, cider of een zomerse cocktail met rum en limoen kunnen als drankoptie worden overwogen.