Entrecote van Hooglander 'The Winner Steaks it All Chili Style'
Recept: Schotse Hooglander entrecote met chili rub
-
Hoofdgerecht
-
2 personen
-
45 minuten
Ingredienten
- 2 Schotse Hooglander entrecotes (ca. 200–250 g per stuk, 2–3 cm dik)
- 2 theelepels Rock ‘n’ Rubs “The Winner Steaks it All Chili Style”
- 1 eetlepel olijfolie of neutrale olie
- Zeezoutvlokken (optioneel, voor na het bakken)
- Versgemalen zwarte peper (optioneel, naar voorkeur)
- Klontje roomboter
- 1 teentje knoflook, geplet
- Takje rozemarijn of tijm
Bereidingswijze
- Zet de entrecotes 30–45 minuten buiten de koelkast zodat zij op kamertemperatuur komen en dep ze droog.
- Besprenkel het vlees met een geringe hoeveelheid olie en wrijf de Rock ‘n’ Rubs rub gelijkmatig over beide zijden.
- Verhit een pan (gietijzeren of staal) tot deze zeer heet is. Voeg vervolgens olie toe en bak de entrecotes 1½ tot 2 minuten per kant voor medium rare. Voeg tijdens het laatste minuutje boter, knoflook en kruiden toe en lepel de gesmolten boter over het vlees.
- Alternatief: Verwarm een grill of plancha tot 220–250°C en gril de entrecotes 1½–2 minuten per kant voor de vorming van een korst. Laat het vlees daarna kort rusten in indirecte hitte of op een plankje onder folie.
- Laat de steaks 5 minuten rusten onder losjes aluminiumfolie zodat de sappen zich herverdelen.
- Snijd de steaks in dunne plakken, snijd tegen de draad in, en breng eventueel grof zeezout en zwarte peper aan.
- Indien gewenst, strooi vlak voor het serveren extra rub of voeg een blokje appelhout toe voor een rokerig effect.