Entrecote van Hooglander 'The Winner Steaks it All Chili Style'

(0)
Beoordeel
Recept: Schotse Hooglander entrecote met chili rub
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 2 personen 2 personen
  • 45 minuten 45 minuten

Ingredienten

  • 2 Schotse Hooglander entrecotes (ca. 200–250 g per stuk, 2–3 cm dik)
  • 2 theelepels Rock ‘n’ Rubs “The Winner Steaks it All Chili Style”
  • 1 eetlepel olijfolie of neutrale olie
  • Zeezoutvlokken (optioneel, voor na het bakken)
  • Versgemalen zwarte peper (optioneel, naar voorkeur)
  • Klontje roomboter
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • Takje rozemarijn of tijm

 

Print

Bereidingswijze

  1. Zet de entrecotes 30–45 minuten buiten de koelkast zodat zij op kamertemperatuur komen en dep ze droog.
  2. Besprenkel het vlees met een geringe hoeveelheid olie en wrijf de Rock ‘n’ Rubs rub gelijkmatig over beide zijden.
  3. Verhit een pan (gietijzeren of staal) tot deze zeer heet is. Voeg vervolgens olie toe en bak de entrecotes 1½ tot 2 minuten per kant voor medium rare. Voeg tijdens het laatste minuutje boter, knoflook en kruiden toe en lepel de gesmolten boter over het vlees.
  4. Alternatief: Verwarm een grill of plancha tot 220–250°C en gril de entrecotes 1½–2 minuten per kant voor de vorming van een korst. Laat het vlees daarna kort rusten in indirecte hitte of op een plankje onder folie.
  5. Laat de steaks 5 minuten rusten onder losjes aluminiumfolie zodat de sappen zich herverdelen.
  6. Snijd de steaks in dunne plakken, snijd tegen de draad in, en breng eventueel grof zeezout en zwarte peper aan.
  7. Indien gewenst, strooi vlak voor het serveren extra rub of voeg een blokje appelhout toe voor een rokerig effect.