Sweet Rubbed Highlander Philly-style BBQ Sandwich met bourbon-uien

(0)
Beoordeel
Sweet Rubbed Highlander Philly-style BBQ Sandwich met bourbon-uien
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 2-3 2-3
  • Ongeveer 45 minuten Ongeveer 45 minuten

Ingredienten

  • 300-400 g dunne lende van Schotse Hooglander
  • 2 el olijfolie of gesmolten roomboter
  • 2-3 el Rock 'n' Rubs – Sweet Rub of Mine (BBQ Rub)
  • 1 grote rode ui, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 el bruine suiker of ahornsiroop
  • 1 el roomboter
  • 1 flinke scheut bourbon whiskey (30-40 ml)
  • Snufje zout
  • Optioneel: 1 tl balsamico of appelciderazijn
  • 2-3 stevige broodjes (ciabatta, brioche, Turks brood)
  • Plakken cheddar, oude kaas of provolone
  • BBQ-saus, pittige mayo of sriracha-mayo
  • Optioneel: ingelegde augurk, jalapeño, sla, coleslaw

 

Print

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding vlees: Dep de lende droog en breng op smaak met olie of roomboter. Wrijf de lende in met de Rock 'n' Rubs rub en laat minimaal 30 minuten intrekken, eventueel enkele uren in de koelkast.
  2. Bourbon-uien: Smelt roomboter op middelhoog vuur in een skillet of op een plancha. Bak de ui en paprika gedurende 10-15 minuten met een snufje zout. Voeg de bruine suiker toe en laat de ingrediënten karamelliseren. Blus af met bourbon whiskey en, indien gewenst, met balsamico of appelciderazijn en laat inkoken tot een stroperige substantie.
  3. Bereiding vlees op Kamado: Kies voor direct bakken of reverse sear.
    1. Direct bakken: Snijd de lende zeer dun (licht bevroren snijden is aan te bevelen), verhit de plancha of skillet tot 200-220°C en bak het vlees snel gedurende 1-2 minuten per kant voor een gekaramelliseerd oppervlak en behoud van sappigheid.
    2. Reverse sear: Gar het vlees indirect bij 110-130°C totdat de kerntemperatuur 48-50°C bereikt. Laat het vlees rusten en schroei het vervolgens kort af boven directe hitte. Snijd daarna het vlees dun en dwars op de draad.
  4. Opbouw sandwich: Snijd de broodjes open en rooster ze kort op de Kamado. Bestrijk met een gekozen saus (BBQ-saus, pittige mayo of sriracha-mayo). Beleg vervolgens met het vlees, de bourbon-uien, plakjes kaas en overige gewenste toppings. Serveer direct en warm.