
Broodje lamsworst met appel-mosterd-moonshine chutney en zacht gegaarde uien
-
Hoofdgerecht
-
6 personen
-
90 min. bereidingstijd
Ingredienten
- 6 pistoletjes (afbak)
- 6 lamsworstjes
voor de apple-mosterd-moonshine chutney:
- 3 appels
- 150 ml appelsap
- 150 ml Willy's Hootch Wildberry Moonshine
- 2 el Roosvicee Fruitkracht pruimen siroop
- 4 el grove mosterd (Groningse)
- 3 el bruine basterdsuiker
- sap van 1 citroen
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
voor de zacht gegaarde uien:
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- ras el hanout (naar smaak)
Bereidingswijze
-
Apple-mosterd-moonshine chutney
Schil de appel, klokhuis verwijderen en in blokjes van ca. 1 cm. snijden. Doe alle ingrediënten in een pan en verhit boven laag vuur gedurende 60 minuten tot de chutney dik wordt. Ga ondertussen verder met de zacht gegaarde uien. -
Zacht gegaarde uien
Snij de uien in blokjes en hak de knoflook fijn. Bak langzaam aan in een koekenpan met olijfolie. Laat gedurende ongeveer 20 minuten zacht en lichtbruin worden. Breng de uien op smaak met peper, zout en ras el hanout -
Lamsworst
Als de chutney en de uien bijna klaar zijn, kun je beginnen met de lamsworst. Ik heb ervoor gekozen om deze te roken met een stukje perzikhout. Dit geldt ook voor de saucijzen op de foto (van eigen Schotse Hooglanders), maar die horen niet bij dit recept. Ze waren overigens wel erg lekker. ;-) -
Pistoletjes en serveren
Bak deze af volgens de verpakking. Snij de pistolet aan de bovenkant open en vul met de chutney en uien. Leg daarop de lamsworst en garneer eventueel met fijngesneden munt (heb ik niet gedaan). Eet smakelijk!