Hoisin balletjes van lamsgehakt, bereid op de Kamado

(2)
Beoordeel
Hoisinballetjes van lamsgehakt: eenvoudig recept voor de kamado
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht of Tapas Hoofdgerecht of Tapas
  • 2-4 personen 2-4 personen
  • Ongeveer 40 minuten Ongeveer 40 minuten

Ingredienten

  • 500 g lamsgehakt
  • 1 eidooier
  • 4 el hoisinsaus (voor het gehakt) + 2 el extra voor het glazuur
  • 1 tl versgeraspte gember
  • 1,5 el scherpe of Dijonmosterd
  • 2 el ketjap manis
  • 1 bos koriander (±40 g; gebruik de helft in het gehakt en de rest voor garnering)
  • ±75 g panko of vers broodkruim
  • Zwarte peper en eventueel zout naar smaak
  • Optioneel: 1 tl limoensap of -rasp
  • Cocktailprikkers
  • Optioneel: een klein blokje kersen- of appelrookhout

 

Print

Bereidingswijze

  1. Het gehakt mengen: Combineer het lamsgehakt met eidooier, 4 el hoisinsaus, geraspte gember, mosterd, ketjap manis, koriander, panko en peper/zout. Indien het mengsel te nat is, voeg extra panko toe; bij een te droog mengsel, voeg extra hoisinsaus toe. Vorm ongeveer 20 balletjes van golfbalgrootte en bewaar ze afgedekt in de koelkast.
  2. Kamado voorbereiden: Stel de Kamado in voor indirect grillen met deflector en verwarm tot 180 °C. Plaats een lekbakje onder het rooster om het vet op te vangen en voeg optioneel een blokje rookhout toe.
  3. Garen: Plaats de balletjes op het rooster (bij voorkeur op bakpapier of een gietijzeren plancha). Sluit de deksel en bak gedurende 20-25 minuten totdat de kerntemperatuur 70-72 °C bereikt. Draai de balletjes halverwege om een gelijkmatige kleur te verkrijgen.
  4. Glazuren: In de laatste 5 minuten van het garen, bestrijk de balletjes met de resterende hoisinsaus zodat er een licht gekaramelliseerd laagje ontstaat. Indien gewenst kan de temperatuur kort tot 200 °C worden verhoogd om een donkerder glazuur te verkrijgen.
  5. Serveren: Laat de balletjes 5 minuten rusten. Steek er cocktailprikkers in en garneer met de overgebleven koriander en eventueel een kneepje limoensap. Serveer direct of houd warm in een bedekte ovenschaal.