
Honey Jerk Lamb Saddle Chops
Honey Jerk Lamb Saddle Chops
-
Hoofdgerecht
-
3 personen
-
45 min. bereidingstijd
Ingredienten
- 6 Lamskoteletten van de zadel
- NOSKOS The Jerk BBQ-rub
- Honing
- Verse tijmblaadjes of 2 tl. gedroogde tijm
- Sinaasappel
Bereidingswijze
-
De lamskoteletten een uurtje van te voren inwrijven met de NOSKOS The Jerk BBQ-rub. Daarnaast een beetje honing erover en de tijm.
-
Grillen op 150-200°C met een stukje rookhout (ik koos voor de perenboom uit eigen tuin).
-
Serveren met wat sinaasappelpartjes.
Ik koos voor lamszadelkoteletten, maar dit recept leent zich natuurlijk ook prima voor koteletjes van de rib, lendenen, entrecote of schouder. Koteletten van het schouder vereisen een kortere kooktijd dan de andere stukken. Lamskoteletjes zijn het lekkerst als ze rosé gebakken of gebraden worden, een paar minuten aan iedere kant is dan genoeg.