Lamsbout met honing/mosterd glaze van het spit

(0)
Beoordeel
Lamsbout met honing/mosterd glaze instructies
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 4 personen 4 personen
  • 1,5 uur 1,5 uur

Ingredienten

  • 1 lamsbout van ca. 1,7 kg
  • 3 el honing
  • 2 el grove mosterd
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl citroensap
  • 1 teentje knoflook

 

Print

Bereidingswijze

  1. Verwarm de Kamado Joe tot 180 °C.
  2. Plaats de 1,7 kg lamsbout gecentreerd op het spit voor een goede balans.
  3. Start de rotisserie, met een totale draaitijd van ongeveer 1 uur 20 minuten tot 1 uur 40 minuten, afhankelijk van de dikte en gewenste garing.
  4. Meet de kerntemperatuur in het dikste deel (zonder het bot te raken) en streef naar: medium-rare 55–57 °C, medium 58–60 °C, of medium-well 62–64 °C.
  5. Bestrijk de lamsbout om de 15–20 minuten met de honing/mosterd glaze voor een uniforme karamellisatie.
  6. Breng in de laatste 10 minuten een extra dunne laag glaze aan voor extra glans.
  7. Haal na het garen de bout van het spit en wikkel losjes in aluminiumfolie; laat 10–15 minuten rusten om de sappen te laten herverdelen.
  8. Dien op met geroosterde krieltjes met rozemarijn, gegrilde groene asperges of worteltjes, en een saus van yoghurt, munt en citroen.