Lamsbout van het spit met Marokkaanse marinade

(0)
Beoordeel
Lamsbout van het spit met Marokkaanse marinade - Recept en bereiding
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 4-6 personen 4-6 personen
  • ca. 4 uren ca. 4 uren

Ingredienten

  • Eén hele lamsbout (ongeveer 2,5–3 kg, met bot)
  • 3 el ras el hanout
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken (naar smaak)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stuk gember (2 cm), geraspt
  • Sap van 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt
  • Peper en zout naar smaak
  • (Optioneel) Flatbread of couscous
  • (Optioneel) Gegrilde groenten (bijvoorbeeld paprika, courgette, rode ui)
  • (Optioneel) Yoghurt-knoflooksaus met munt

 

Print

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden van de lamsbout: Reinig de lamsbout en dep deze droog. Maak enkele ondiepe sneden in het vlees zodat de marinade kan intrekken.
  2. Marinade maken: Meng ras el hanout, komijnpoeder, gerookte paprikapoeder, chilivlokken, knoflook, gember, citroensap, olijfolie, honing, peper en zout in een kom. Wrijf het vlees, inclusief de sneden, grondig in met deze marinade en laat minstens 4 uur, bij voorkeur een nacht, marineren in de koelkast.
  3. Spit of barbecue klaarmaken: Verwarm de barbecue of het spit tot ongeveer 160–180°C met indirecte hitte. Bevestig de lamsbout stevig aan het spit en plaats een lekbak onder het vlees om vet en sappen op te vangen.
  4. Garen: Laat de lamsbout langzaam garen gedurende 2,5 tot 3,5 uur, afhankelijk van de grootte. Draai het vlees regelmatig en bestrijk het af en toe met de resterende marinade of olijfolie.
  5. Serveren: Laat het vlees 15 minuten rusten onder aluminiumfolie na het garen. Snijd vervolgens de lamsbout in dunne plakken tegen de draad in en serveer met de bijbehorende bijgerechten.