Lamshaas met gremolata en geroosterde snoeptomaatjes
Lamshaas met warme gremolata en geroosterde snoeptomaatjes
-
Hoofdgerecht
-
2
-
15-20 minuten
Ingredienten
- 2 lamshaasjes (ca. 100-125 g per stuk)
- 1 bakje snoeptomaatjes, gehalveerd
- 1 el olijfolie
- 1 klontje roomboter
- Zout en versgemalen zwarte peper
- Voor de gremolata (warme variant):
- 1 bosje peterselie, fijngehakt
- ½ teen knoflook, fijngesneden
- Rasp van ½ citroen
- 1 el olijfolie
- Optioneel: ½ tl citroentijm of een snufje geraspte Parmezaan
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de doormidden gesneden snoeptomaatjes met de snijkant omhoog in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en zout.
- Dep de lamshaasjes droog en bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper. Grill ze in een hete grillpan gedurende circa 2 minuten per kant tot er grillstrepen zichtbaar zijn.
- Leg de gegrilde lamshaasjes op de snoeptomaatjes en plaats boven elk haasje een klontje roomboter. Zet de ovenschaal 5-7 minuten in de oven zodat het vlees rosé blijft en de tomaatjes zacht worden.
- Verhit in een aparte pan 1 el olijfolie en bak de fijngesneden knoflook ongeveer 30 seconden, zonder deze te laten bruinen. Meng vervolgens de knoflook met de fijngehakte peterselie, citroenrasp en eventueel citroentijm of Parmezaan. Breng het mengsel op smaak met een snuf zout.
- Verdeel de lauwwarme gremolata over de lamshaasjes en de geroosterde snoeptomaatjes. Lepel eventueel het vrijkomende tomatenvocht over het gerecht.