Lamskoteletten met mosterd & rozemarijn van de Kamado

(0)
Beoordeel
Lamskoteletten met mosterd & rozemarijn van de Kamado
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 6 personen 6 personen
  • 30-35 min. bereidingstijd 30-35 min. bereidingstijd

Ingredienten

  • 12 lamskoteletten (ongeveer 2,2 kg)
  • 4 el grove mosterd
  • 3 el olijfolie
  • 1½ tl honing
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 1 tl verse tijm (of ½ tl gedroogd tijm)
  • 1 tl zout
  • versgemalen peper naar smaak
  • sap van ½ citroen (optioneel voor fris accent)

Print

Bereidingswijze

  1. Meng de mosterd, olijfolie, honing, knoflook, rozemarijn, tijm, zout, peper en eventueel citroensap. Wrijf de koteletten goed in met dit mengsel. Laat gedurende 30–45 minuten op kamertemperatuur marineren.

  2. Steek de houtskool in je Kamado of barbecue aan en stel in voor direct grillen op een temperatuur van ongeveer 200-220 °C.

  3. Leg de koteletten direct boven de kolen en grill ze 2½–3 minuten per kant, zodat ze ongeveer rosé worden (kern­temperatuur circa ± 52 °C).

  4. Haal de koteletten van de grill en laat ze ongeveer 5 minuten rusten onder los aluminiumfolie zodat het sap zich herstelt.

  5. Snij de koteletten aan tafel aan en serveer direct — bijvoorbeeld met geroosterde krieltjes en gegrilde groenten of een frisse munt-citroensalade.


Serveertips & extra

Voor een mooie glans: bestrijk tijdens het grillen één keer licht met wat extra olijfolie of gesmolten boter.

Als je een kernthermometer gebruikt: richt op 50-52 °C voor rosé, of iets hoger (~55-60 °C) voor medium.