Lamskoteletten met mosterd & rozemarijn van de Kamado
-
Hoofdgerecht
-
6 personen
-
30-35 min. bereidingstijd
Ingredienten
- 12 lamskoteletten (ongeveer 2,2 kg)
- 4 el grove mosterd
- 3 el olijfolie
- 1½ tl honing
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 takjes rozemarijn, fijngehakt
- 1 tl verse tijm (of ½ tl gedroogd tijm)
- 1 tl zout
- versgemalen peper naar smaak
- sap van ½ citroen (optioneel voor fris accent)
Bereidingswijze
-
Meng de mosterd, olijfolie, honing, knoflook, rozemarijn, tijm, zout, peper en eventueel citroensap. Wrijf de koteletten goed in met dit mengsel. Laat gedurende 30–45 minuten op kamertemperatuur marineren.
-
Steek de houtskool in je Kamado of barbecue aan en stel in voor direct grillen op een temperatuur van ongeveer 200-220 °C.
-
Leg de koteletten direct boven de kolen en grill ze 2½–3 minuten per kant, zodat ze ongeveer rosé worden (kerntemperatuur circa ± 52 °C).
-
Haal de koteletten van de grill en laat ze ongeveer 5 minuten rusten onder los aluminiumfolie zodat het sap zich herstelt.
-
Snij de koteletten aan tafel aan en serveer direct — bijvoorbeeld met geroosterde krieltjes en gegrilde groenten of een frisse munt-citroensalade.
Serveertips & extra
Voor een mooie glans: bestrijk tijdens het grillen één keer licht met wat extra olijfolie of gesmolten boter.
Als je een kernthermometer gebruikt: richt op 50-52 °C voor rosé, of iets hoger (~55-60 °C) voor medium.