Lamslende met rozemarijnjus in de grillpan of oven
Lamslende met Rozemarijnjus: Heerlijke Grillpan en Oven Bereiding
-
Hoofdgerecht
-
2
-
ca. 45 minuten
Ingredienten
- 2 lamslendes (ca. 150–200 g per stuk)
- 2 takjes verse rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, gekneusd
- 1 el olijfolie
- 25 g roomboter
- 100 ml rode wijn
- 100 ml runder- of lamsfond
- Zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Voorbereiden: Haal de lamslendes 30 minuten op kamertemperatuur en bestrooi met zout en peper.
- Bakken: Verhit een grillpan met olijfolie tot de pan heet is. Bak de lamslendes ongeveer 2 minuten per kant tot er grillstrepen ontstaan. Voeg de roomboter, rozemarijn en knoflook toe en bak gedurende 1 minuut terwijl de boter over het vlees wordt gelepeld.
- Oven: Plaats het vlees in een ovenschaal en gaar 6–8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C voor een medium-rare resultaat. Laat daarna 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Rozemarijnjus: Giet het bakvet uit de pan, met behoud van de aanbaksels. Blus af met de rode wijn en laat kort inkoken. Voeg de fond toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen totdat de saus iets indikt. Zeef de jus.
- Serveren: Snijd de lamslendes in plakjes en verdeel de rozemarijnjus erover. Serveer met bijgerechten zoals geroosterde aardappeltjes en haricots verts.