Lamslende met rozemarijnjus in de grillpan of oven

(0)
Beoordeel
Lamslende met Rozemarijnjus: Heerlijke Grillpan en Oven Bereiding
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 2 2
  • ca. 45 minuten ca. 45 minuten

Ingredienten

  • 2 lamslendes (ca. 150–200 g per stuk)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook, gekneusd
  • 1 el olijfolie
  • 25 g roomboter
  • 100 ml rode wijn
  • 100 ml runder- of lamsfond
  • Zout en versgemalen zwarte peper

 

Print

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Haal de lamslendes 30 minuten op kamertemperatuur en bestrooi met zout en peper.
  2. Bakken: Verhit een grillpan met olijfolie tot de pan heet is. Bak de lamslendes ongeveer 2 minuten per kant tot er grillstrepen ontstaan. Voeg de roomboter, rozemarijn en knoflook toe en bak gedurende 1 minuut terwijl de boter over het vlees wordt gelepeld.
  3. Oven: Plaats het vlees in een ovenschaal en gaar 6–8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C voor een medium-rare resultaat. Laat daarna 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  4. Rozemarijnjus: Giet het bakvet uit de pan, met behoud van de aanbaksels. Blus af met de rode wijn en laat kort inkoken. Voeg de fond toe en laat 5 minuten zachtjes pruttelen totdat de saus iets indikt. Zeef de jus.
  5. Serveren: Snijd de lamslendes in plakjes en verdeel de rozemarijnjus erover. Serveer met bijgerechten zoals geroosterde aardappeltjes en haricots verts.