Lamslever bereidingen: gegrild en als saté

(0)
Beoordeel
Lamslever bereid: gegrild en als saté
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 2 2
  • 30-60 minuten 30-60 minuten

Ingredienten

  • Gegrilde lamslever met appel-ui-compote
    • 300 g lamslever
    • 1 appel (bijv. Elstar of Jonagold), in blokjes
    • 1 grote ui, in dunne ringen
    • 1 el roomboter
    • 1 tl honing
    • 1 el appelazijn
    • Zout en versgemalen peper
    • Olie om te grillen

  • Saté van lamslever in ketjapmarinade
    • 300 g lamslever, in blokjes
    • 3 el ketjap manis
    • 1 el olie
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • ½ tl sambal oelek
    • ½ tl gemalen koriander
    • Satéprikkers

 

Print

Bereidingswijze

  1. Verhit de roomboter in een pan en fruit de ui tot deze glazig wordt.
  2. Voeg de appelblokjes, honing en appelazijn toe en stoof gedurende 10–15 minuten; breng op smaak met zout en peper.
  3. Dep de lamslever droog, bestrijk met olie en grill of bak op hoge temperatuur gedurende 1–2 minuten per kant; bestrooi met zout en peper.
  4. Schik de gegrilde lever en de appel-ui-compote op een bord.
  5. Meng voor de saté de ketjap manis, olie, geperste knoflook, sambal oelek en gemalen koriander; marineer de leverblokjes minimaal 1 uur.
  6. Rijg de gemarineerde lever aan prikkers en grill of bak op hoog vuur, ongeveer 1 minuut per kant, zodat de buitenkant karamelliseert terwijl de binnenkant mals blijft.
  7. Serveer de saté met eventueel overgebleven marinade en aanvullende bijgerechten zoals gebakken uitjes of een komkommersalade.
  8. Neem in acht dat lamslever snel droog wordt; daarom wordt aanbevolen deze licht rosé te bereiden.

NB. Links op de foto liggen nog wat rosé gegrilde bieflappen van Schotse Hooglander