Lamsprocureur à la Tataki, rosé lamsvlees met een lichte sojadip

(0)
Beoordeel
Lamsprocureur à la Tataki, rosé lamsvlees met een lichte sojadip
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 2 personen 2 personen
  • 60 minuten 60 minuten

Ingredienten

  • 2 el sojasaus (marinade)
  • 1 el sesamolie (marinade)
  • 1 el honing (marinade)
  • 1 tl versgeraspte gember (marinade)
  • 1 teentje knoflook, geperst (marinade)
  • 1 el rijstazijn of vers limoensap (marinade)
  • Versgemalen zwarte peper (naar smaak, marinade)
  • 2 el sojasaus (dipsaus)
  • 1 tl sesamolie (dipsaus)
  • ½ tl honing (dipsaus)
  • ½ tl rijstazijn of limoensap (dipsaus)
  • Optioneel: snufje chilivlokken of enkele druppels yuzu (dipsaus)
  • 1 el geroosterd sesamzaad (garnering)
  • 1 lente-ui, in flinterdunne ringetjes (garnering)

 

Print

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: Haal het vlees 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast. Meng de marinade-ingrediënten en wrijf het vlees goed in. Laat het vlees 30-45 minuten op kamertemperatuur marineren.
  2. Kamado instellen: Stel de Kamado in op een directe hitte van 220-250 °C. Gebruik bij voorkeur een gietijzeren rooster en voeg eventueel een klein stukje kersen- of appelhout toe voor een subtiele rooktoon.
  3. Snel dichtschroeien: Dep het vlees licht droog met keukenpapier en schroei het gedurende 3 tot 4 minuten aan alle zijden. Het doel is een kerntemperatuur van 48-50 °C, met een gekleurde buitenkant en een rosé binnenkant.
  4. Rusten: Laat het vlees 10–15 minuten rusten, idealiter losjes afgedekt in folie of op een rek. Meng tijdens het rusten de ingrediënten voor de dipsaus.
  5. Serveren: Snijd het vlees flinterdun tegen de draad in. Rangschik de plakjes op een bord en bestrooi met geroosterd sesamzaad en lente-ui. Serveer met de voorbereide dipsaus.