Lamsprocureur & Tomahawk Steak (Côte du Boeuf) van de Kamado

(1)
Beoordeel
Lamsprocureur & Tomahawk Steak (Côte du Boeuf) van de Kamado
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 6 personen 6 personen
  • 45 min. bereidingstijd 45 min. bereidingstijd

Ingredienten

  • 500 gram lamsprocureur
  • Olijfolie
  • Mosterd
  • Knoflook
  • Majoraan
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Peper
  • Zout

Print

Bereidingswijze

Altijd leuk en mooi om voor gasten te koken. Vandaag een Tomahawk Steak (Côte du Boeuf) van eigen Schotse Hooglander en een Lamsprocureur van eigen Texelaars bereid. Beide ‘Reverse Sear’ klaargemaakt.

De steak was echt heel mooi gemarmerd (zie foto). Blijft toch fantastisch om zo’n mooi stukje vlees vanuit het weiland uiteindelijk op je bord te krijgen. Eerlijk en heerlijk!

Hieronder het recept van de lamsprocureur:

  1. Bereid de lamsprocureur (ook wel ‘lamsnek’) voor in een marinade van olijfolie, mosterd, knoflook, majoraan, tijm, rozemarijn, peper en zout. Ik adviseer om de lamsprocureur minimaal 4 uren in de marinade te doen.

  2. De kamado of barbecue opwarmen naar 120°C en de lamsprocureur indirect laten garen tot ongeveer 55°C.

  3. Daarna het vuur even opstoken naar ca. 220°C. Vervolgens het lamslvlees nog even kort afgrillen en zo van een mooi korstje voorzien. Eet smakelijk!