Lamsprocureur ‘Reverse Sear’ van de Kamado

(1)
Beoordeel
Lamsprocureur ‘Reverse Sear’ van de Kamado
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 3 personen 3 personen
  • 45 min. bereidingstijd 45 min. bereidingstijd

Ingredienten

  • 500 gram lamsprocureur
  • Olijfolie
  • Mosterd
  • Knoflook
  • Majoraan
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • Peper
  • Zout

Print

Bereidingswijze

  1. Bereid de lamsprocureur (ook wel ‘lamsnek’) voor in een marinade van olijfolie, mosterd, knoflook, majoraan, tijm, rozemarijn, peper en zout. Ik adviseer om de lamsprocureur minimaal 4 uren in de marinade te doen.

  2. De kamado of barbecue opwarmen naar 120°C en de lamsprocureur indirect laten garen tot ongeveer 55°C.

  3. Daarna het vuur even opstoken naar ca. 220°C. Vervolgens het lamslvlees nog even kort afgrillen en zo van een mooi korstje voorzien. Eet smakelijk!