
Lamsprocureur ‘Reverse Sear’ van de Kamado
Lamsprocureur ‘Reverse Sear’ van de Kamado
-
Hoofdgerecht
-
3 personen
-
45 min. bereidingstijd
Ingredienten
- 500 gram lamsprocureur
- Olijfolie
- Mosterd
- Knoflook
- Majoraan
- Tijm
- Rozemarijn
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
-
Bereid de lamsprocureur (ook wel ‘lamsnek’) voor in een marinade van olijfolie, mosterd, knoflook, majoraan, tijm, rozemarijn, peper en zout. Ik adviseer om de lamsprocureur minimaal 4 uren in de marinade te doen.
-
De kamado of barbecue opwarmen naar 120°C en de lamsprocureur indirect laten garen tot ongeveer 55°C.
-
Daarna het vuur even opstoken naar ca. 220°C. Vervolgens het lamslvlees nog even kort afgrillen en zo van een mooi korstje voorzien. Eet smakelijk!