
Lamsrack met kruidenkorst van de Kamado
Lamsrack met kruidenkorst van de Kamado
-
Hoofdgerecht
-
4 personen
-
45 min. bereidingstijd
Ingredienten
- 2 lamsracks
- 3 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 1 takje peterselie
- 1 teentje knoflook
- 2 el grove Groningse mosterd
- 1 el olijfolie
- 2 laurierblaadjes
Bereidingswijze
- Steek de houtskool in je kamado of barbecue aan en verwarm deze (indirect) tot een temperatuur van 180°C.
- Verwijder het vlies van de lamsracks en schraap de botjes goed schoon. Ris de naaldjes van 1 takje rozemarijn en pluk de blaadjes van de takjes tijm en het takje peterselie. Hak de kruiden fijn. Kneus en pel de knoflook en hak het teentje fijn.
- Voeg de Groningse mosterd aan de kruiden en de knoflook toe en meng olijfolie erdoor zodat er een stevig kruidenmengsel ontstaat.
- Plaats de lamsracks tegen elkaar aan met de bolle kant naar boven op het rooster van je kamado of barbecue en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Verdeel het kruidenmengsel gelijkmatig over de bolle kant van de lamsracks en steek de resterende takjes rozemarijn en de laurierblaadjes tussen de racks.
- Steek de kernthermometer (tip: Meater+) tot in de kern van een van de lamsracks. Sluit de deksel van je kamado of barbecue en stel de kerntemperatuur in op 55°C. Laat de lamsracks 15-20 minuten garen totdat de ingestelde kerntemperatuur is bereikt.
- Haal de lamsracks uit je kamado of barbecue en laat ca. 5 minuten rusten voordat je de racks aansnijdt. Genieten maar!