Lamsrack 'The Jerk' en 'Dancing Sirtaki' van de rotisserie

(1)
Beoordeel
Lamsrack 'The Jerk' en 'Dancing Sirtaki' recept van de rotisserie
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • 6 personen 6 personen
  • 35 min. bereidingstijd 35 min. bereidingstijd

Ingredienten

  • 2x Lamsrack
  • The Jerk rub van Noskos *
  • Dancing Sirtaki kruiden

Print

Bereidingswijze

Lamsrack ‘The Jerk’ en Lamsrack ‘Dancing Sirtaki’. De ene dus met een Jamaicaanse en de andere met een Griekse twist.

Vandaag bereiden we lamsrack aan het spit of beter gezegd de rotisserie. Het blijft een plezier om te experimenteren met de Kamado Joe Joetisserie, een veelzijdig hulpmiddel voor het grillen van vlees.


* Noskos The Jerk is een rub met een kruidige, pittige smaak die geïnspireerd is door de Jamaicaanse keuken. Het bevat typisch een mix van specerijen zoals piment, nootmuskaat, kaneel, tijm en chilipeper, wat het een warme en intens aromatische smaak geeft. Dit smaakprofiel gaat goed samen met een lamsrack, omdat lamsvlees van nature een rijke en hartige smaak heeft die goed bestand is tegen de krachtige specerijen. De zoete, aardse en pittige tonen van de jerk-rub vullen de sappigheid van de lamsrack mooi aan en geven een interessante twist aan een traditioneel gerecht. Het resultaat is een combinatie van malse lamssmaak met een exotische, kruidige kick.