Lamsspareribs met mosterd, kruiden en honey glaze
Lamsspareribs met mosterd, kruiden en smokey bbq honey glaze
-
Hoofdgerecht
-
2-3 personen
-
ca. 4,5 uur
Ingredienten
- 2 racks lamsspareribs (ongeveer 1-1,2 kg)
- 2 el grove mosterd
- 2 el olijfolie
- 1 tl zeezout
- 1 tl zwarte peper
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl tijm (gedroogd of vers gehakt)
- ½ tl komijn
- 1 tl knoflookpoeder
- Handvol perenhout (chips of blokjes)
- 2 el roomboter
- 100 ml appelcider (troebel, voor stomen)
- Aluminiumfolie
- 100 ml Smokey BBQ Honey-saus
- 50 ml appelcider (voor de glaze)
Bereidingswijze
- Voorbereiding: verwijder het vlies van de lamsspareribs. Meng de grove mosterd met de olijfolie en breng dit aan op de ribs. Combineer de kruiden (zee zout, zwarte peper, gerookt paprikapoeder, tijm, komijn en knoflookpoeder) en masseer dit in het vlees. Laat de ribs minimaal 30 minuten intrekken of koel enkele uren voor een intensere smaak.
- Roken: bereid de Kamado Joe of een vergelijkbare smoker voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110–120°C. Voeg een handvol perenhout toe om een lichte rook te genereren. Rook de ribs gedurende 2 uur met gesloten deksel.
- Stomen: plaats de ribs op een vel aluminiumfolie. Voeg 2 el roomboter en 100 ml appelcider toe. Vouw de folie goed af zodat het vocht bewaard blijft en stoom de ribs gedurende 1 uur op 120°C.
- Glazeren: meng de Smokey BBQ Honey-saus met 50 ml appelcider om de glaze te verdunnen. Verwijder de ribs uit de folie en breng de saus royaal aan. Plaats de ribs terug op de grill, verhoog de temperatuur naar 140–150°C en glazeer gedurende 30 minuten, waarbij halverwege opnieuw saus wordt aangebracht.
- Serveren: laat de ribs enkele minuten rusten. Snijd ze tussen de botten en serveer direct.