Malse lamskoteletjes met knoflook en rozemarijn uit de pan

(0)
Beoordeel
Malse lamskoteletjes met knoflook en rozemarijn uit de pan
Rate from 1 to 5
  • Hoofdgerecht Hoofdgerecht
  • voor 4 personen voor 4 personen
  • ca. 45 minuten ca. 45 minuten

Ingredienten

  • 8 lamskoteletjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 takjes verse rozemarijn, fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Sap van 1 citroen

 

Print

Bereidingswijze

  1. Combineer in een kom de olijfolie, knoflook, rozemarijn, citroensap, zout en peper; voeg de lamskoteletjes toe zodat deze gelijkmatig worden bedekt en laat minimaal 30 minuten marineren.
  2. Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur totdat de pan goed heet is; een grillpan kan als alternatief worden gebruikt.
  3. Plaats de lamskoteletjes in de pan en bak ongeveer 2-3 minuten per zijde voor een medium rare resultaat; pas de baktijd aan op basis van gewenste gaarheid.
  4. Verwijder de koteletjes uit de pan en laat enkele minuten rusten om de sappen te binden.
  5. Plaats de lamskoteletjes op een schaal en garneer eventueel met extra rozemarijn.